Home

Blog

 Art Gallery

Wat is Nuido

Wie ben ik

Hydrangea Scroll

door | jul 11, 2024 | Japans borduren | 0 Reacties

Hydrangea Scroll

door | 11 jul 2024 | Japans borduren | 0 Reacties

Een nieuw project en een nieuw borduurraam. De stof is zo lang dat het op mijn 1 meterraam op het rondhout gerold zou worden bij het opspannen. Dat vind ik jammer. Gelukkig ken ik iemand die langere liggers kan maken voor me en nu heb ik liggers van 130 centimeter. Daar past het werk helemaal op. Bovendien staat er nog een project in de wacht waar ik ook een groot raam voor nodig heb. Dankjewel Gerben, ik vraag, jij maakt.

groot borduurraam

De stof van de Hydrangea Scroll is fijner dan van de Calligraphy Scroll. Het voelt zachter aan en de zijde ligt bij het borduren ook platter op de stof. De bloemen van de Hydrangea trekken erg om mee te beginnen, mooie kleuren, random realistic techniek. Maar ik ben begonnen met een blad, anders moet ik steeds over de bloemen heen met mijn hand als ik deze bladeren later zou doen.

eerste poging
al iets beter

In het blad komt short stitch holding voor alle steken langer dan 1 cm. Eerst heb ik deze volgens de opgave gedaan, met 0,5 F (6 suga) getwist in de naald. Ik vind het niet mooi, veel te dik. Dus er maar weer uit. Met 4 suga vind ik het resultaat mooier.
Tijdens de maandelijkse les van het JEC krijg ik te horen dat ik teveel short stitch holding aanbreng. Ik zet elke steek vast, dat is niet goed. Nog een keer uithalen wil ik niet, maar als ik een volgend blad in de juiste techniek doe zie ik het verschil. Dus toch maar weer uithalen (vanaf de achterkant).

uithalen
eindresultaat

Het eindresultaat in Short Stitch Holding na poging drie.

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *